На честь захисників ДАПу 20 січня вісім аеропортів України проведуть пам'ятну акцію: У "Борисполі" звучатиме унікальний "Дзвін війни"

В аеропорту «Бориспіль» 20 січня з метою вшанування подвигу героїв, які самовіддано і мужньо захищали Донецький аеропорт в 2014-2015 роках відбудеться тематичне художнє дійство за участю Національного президентського оркестру та хору Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України. Про це повідомили в Міністерстві оборони України, зазначають Патріоти України. Заходи пройдуть в терміналі «D», на третьому поверсі.
«Особливе місце в заході буде відведено композиції, яка буде виконуватися на унікальному музичному інструменті - "Дзвони війни", виготовленому в 2016 році з гільз 152-мм артилерійських снарядів», - йдеться в повідомленні.

Також 20 січня 2020 відбудеться всеукраїнська акція в аеропортах та інших місцях масового скупчення людей в восьми обласних центрах: Вінниця, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Харків, Чернігів.

Крім того, 20 січня о 14:00 в Національному військово-історичному музеї України відбудеться презентація книги «Оборона донецького аеропорту, 2014-2015. Хроніка бойових втрат. Мартироло ». У зв'язку з невеликим тиражем паперового варіанту, книга також буде доступна для завантаження онлайн.

У «мартирологу» можна знайти інформацію про 96 загиблих, а також 4 зниклих безвісти «кіборгів» безпосередньо на території Донецького аеропорту (зокрема, в новому і старому терміналах, вежі, пожежній частині, злітно-посадковій смузі). У хронологічній послідовності наведено докладні дані про близько 300 поранених захисників аеропорту.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...