Його загибель оповита таємницею: На дні Балтійського моря знайшли корабель, якому 400 років (фото, відео)

На дні Балтійського моря знайшли корабель, який використовувався Голландською імперією в 17-му столітті, передають Патріоти України.

Судно, відоме як флейт, було трищогловим кораблем з корпусом, розрахованим на максимальну вантажопідйомність і мінімальну кількість екіпажу. Але що призвело до його загибелі, залишається загадкою, оскільки дайвери знайшли його в майже ідеальному стані.

Джуні Полкко з команди водолазів розповів, що немає ніяких натяків, що пояснюють долю корабля. "Корпус цілий. Він знаходиться посеред моря, тому не сів на мілину. Може бути, він перекинувся під час шторму або на корабель потрапило занадто багато води через витік", - зазначив він.

Відзначається, що водолази виявили затонулий корабель у гирлі Фінської затоки, де, на їхню думку, умови допомогли захистити конструкцію судна.

"Все Балтійське море придатне для збереження старих кораблів. Але у напрямку до Фінської затоки умови тільки поліпшуються в міру зменшення солоності. Крім того, море замерзає взимку, тому крижаний покрив ще більше стабілізує умови", - пояснив Полкко.

Золотий вік Голландії тривав до кінця 17-го століття, але в кінцевому підсумку імперія втратила багато зі своїх колоніальних володінь на користь Британської імперії.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...