На дні Балтики, поблизу "Північного потоку", виявили невідомий об’єкт: Данія запросила оператора газопроводу підняти потенційно небезпечну знахідку

Данське енергетичне агентство (DEA) повідомило, що виявило невідомий об’єкт поряд із російським газопроводом "Північний потік-2". Воно запросило оператора проєкту Nord Stream 2 AG, взяти участь в операції із вилучення об’єкта, повідомляє пресслужба DEA.

За даними Агентства, знайдений об'єкт має циліндричну форму, заввишки близько 40 см та має у діаметрі 10 см. Відомство не виключило, що це морський димовий буй.

За попередніми даними, об’єкт "не становить безпосередньої загрози безпеці".

"Для з'ясування природи об'єкту данська влада вирішила підняти його за сприяння Міністерства оборони Данії. У зв'язку з цим Данське енергетичне агентство запросило власника газопроводу Nord Stream 2 AG взяти участь в операції", – уточнили в DEA, додавши, що чекають на відповідь від компанії.

Нагадаємо, 26 вересня на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" було виявлено витоки газу. Пізніше оператор "Північного потоку" повідомив про руйнування, які відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2", та мають "безпрецедентний характер".

Як повідомлялося, поліція Данії заявила, що попереднє розслідування пошкоджень двох ниток газопроводу "Північний потік" у данській частині Балтійського моря свідчить, що витоки газу були спричинені потужними вибухами. Поліція Швеції також знайшла підтвердження вибухів на газопроводах системи "Північний потік".

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...