На дні італійського озера виявили "середньовічну Атлантиду"

В Італії виявили залишки містечка Курон, яке було затоплено понад 70 років тому. Єдиною вцілілою спорудою виявилася дзвіниця церкви святої Анни, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання ANSA.

Старе містечко Курон з його 163 будинками було затоплене в 1950-х роках для будівництва водосховища. Попри протести місцевих жителів, влада з’єднала два прилеглих озера у велику водойму. Так утворилося штучне озеро Лаго-ді-Резія, з якого здіймався церковний шпиль XIV століття.

Багато жителів затопленого міста отримали нове житло в інших регіонах, а деякі залишилися в новому, побудованому неподалік селищі.

Цього року водосховище довелося лагодити, тому рівень води в озері знизили. Тоді поглядам жителів і туристів відкрилися залишки містечка. На фото видно сходи, підвали і стіни колись існуючих будівель Курона.

Додамо, що вид озера Резія з майже затопленою дзвіницею послужив джерелом натхнення для творців книги і серіалу Netflix під назвою Curon (в російському перекладі “Затоплене місто”).

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно