На Дніпропетровщині чоловік намагався перевезти боєприпас на мопеді, снаряд здетонував

На Дніпропетровщині загинув чоловік, який намагався самостійно перевезти знайдений ворожий боєприпас. Смертельний "подарунок" окупантів він знайшов посеред поля.Про трагедію повідомило головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області. Як зазначається, це вже п'ятий випадок у області, передають Патріоти України.

"На жаль, ми на сьогодні маємо ще одну смерть через необережне поводження з ворожими снарядами", – повідомили в ДСНС.

Загинув 59-річний чоловік, який знайшов касетний снаряд від "Торнадо-С". "Це вже п'ятий випадок на території області, коли підриваються, взявши до рук касетні боєприпаси. Чоловік знайшов снаряд від "Торнадо-С" за межами села Мала Костромка", – зауважили рятівники.

З невідомих причин чоловік намагався перевезти снаряд на мопеді, але під час руху польовою дорогою стався вибух, внаслідок якого він загинув на місці. В ДСНС наголосили, що такі боєприпаси є небезпечними, оскільки можуть вибухати в будь-який момент.

"Під час обстрілу вони прилітають у різні місця: на поля, подвір'я, на будинки. Чіпати їх в жодному разі не можна", – підкреслили в ДСНС. Там також нагадали, що в разі натрапляння на підозрілий предмет, варто одразу звернутися до служби порятунку чи працівників поліції.

"Знешкоджувати такі елементи, які не розірвалися, мають лише підготовлені фахівці. З 24 лютого в області групами піротехніків здійснено вже 66 виїздів, під час яких знешкоджено 1661 снаряд", – зазначили в ДСНС.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...