На Дніпропетровщині чоловік письмово відмовився від мобілізації: Чи покарав його суд

У Дніпропетровській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який ухилився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області, передають Патріоти України.

За даними суду, житель Дніпропетровщини є солдатом запасу. Він у серпні 2023 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. 2 січня 2024 року чоловік отримав повістку для відправлення до військової частини.

12 січня 2024 року чоловік письмово відмовився від мобілізації. У лютому 2024 року чоловік визнав себе винним та уклав угоду зі слідством. Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ та засудив до 3 років та 2 місяців позбавлення волі, замінивши цей термін на 1 рік іспитового.

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...

20-річний хлопець оформив опіку над молодшими сестрами, які залишились самі за кордоном після смерті матері

неділя, 19 травень 2024, 19:18

20-річний чернігівець Нікіта Полянецький оформив опіку над своїми молодшими сестрами, які опинилися самі ща кордоном після смерті матері. Історію родини розповідає "Суспільне Чернігів", передають Патріоти України. 20-річний Нікіта, 16-річна Даша та 11-...