Мати й батько ридали в розпачі: На Дніпропетровщині новонароджену дитину не врятували через погані дороги

У місті Нікополь Дніпропетровської області недоношеній дитині не змогли надати своєчасну медичну допомогу через поганий стан доріг. Дівчинка, яка народилася 31 липня о 22:23, дочекалася приїзду швидкої з області лише в обід наступного дня. За добу дитина померла від нерозкриття легенів, повідомили в Facebook-групі "Типовий Нікополь", передають Патріоти України.

Дитина з'явилася на світ передчасно. На 29 тижні вагітності в її матері трапилася кровотеча, через що лікарі прийняли рішення зробити кесарів розтин. Маля народилося з вагою 1200 г і зростом 36 см. Незважаючи на успішні пологи, вночі того ж дня лікарі зробили несподіваний прогноз: у немовляти практично немає шансів дожити до ранку.

Батько дитини запропонував медикам попросити допомоги у фахівців із Дніпра, у скільки б це йому не обійшлося. Лікарі відмовилися викликати реанімаційну карету посеред ночі, оскільки через погану дорогу в темний час доби машина не виїде, але пообіцяли, що допомога прибуде вранці близько 8:00.

Реанімобіль для малятка все-таки доставили, проте на п'ять годин пізніше обіцяного і зі зламаним апаратом штучної вентиляції легенів. Породілля підписала всі необхідні документи для транспортування дитини до обласного центру, проте сама за станом здоров'я залишилася в пологовому будинку. Дитину відвезли до Дніпра, а її батьки ще кілька годин "штурмували" телефони міських лікарень, щоб дізнатися, де саме перебуває їхня донька.

Як з'ясувалося, дівчинку госпіталізували до дитячої міської лікарні №3. Вранці наступного дня її матері повідомили, що малятко померло близько 2:00. Як пояснили лікарі, у дитини так і не розкрилися легені. Її тіло направили на розтин.

Незважаючи на те, що батьки звинувачують у смерті дочки лікарську недбалість, сама породілля під час вагітності також піддавала плід небезпеці. Як пізніше з'ясувалося, передчасні пологи могла спровокувати дискомфортна поїздка на море. У задушливому салоні маршрутки жінці дісталося місце в задньому ряду.

На Дніпропетровщині новонароджену дитину не врятували через погані дороги


Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...