На Донбасі активізувалися ДРГ, сформовані з кадрових російських офіцерів, - українська розвідка

На Донбасі активізували діяльність диверсійно-розвідувальні групи, сформовані з кадрових російських офіцерів. Про це 25 червня у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

"Командування ЗС РФ продовжує заходи з дестабілізації обстановки вздовж лінії зіткнення та підтримання напруженого стану в суспільстві на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Зокрема, супротивники збільшили інтенсивність застосування диверсійно-розвідувальних груп, сформованих переважно з кадрових офіцерів ЗС РФ", – ідеться в повідомленні.

За даними української розвідки, до кожної такої групи входять снайпери, озброєні снайперськими гвинтівками калібру 12,7 мм, обладнаними приладами нічного бачення й безшумної стрільби для провокаційних обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил.

Крім цього, у Міноборони України зазначили, що російські окупанти нарощують бойові здатності оперативного угруповання своїх військ. На полігонах в ОРДЛО з 22-го до 26 червня проводять другий етап зборів із військовозобов'язаними запасу.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...