​На Донеччині відбувся Міжнародний фестиваль з шахів

Спортивне життя в областях країни з кожним роком виходить на новий рівень. На сьогодні більшість спортивних закладів облаштоване найсучаснішим обладнанням, що дає змогу приймати учасників із різних країн світу.

Турнір з шахів серед дітей

Новини на постійній основі оповіщають населення країни про спортивні заходи, які планується провести або вже відбулися. Не став винятком і Маріуполь, який організував та провів змагання міжнародного класу.

Спортивне життя в Маріуполі досить насичене. Протягом перших літніх днів проходив ряд змагань з найбільш інтелектуального виду спорту – шахів. Перші турніри відбулися 29 травня 2021 року.

В межах Олімпійського дня наприкінці травня комунальне підприємство «М.Спорт» провело дитячий турнір з шахів. Особливістю зазначеного турніру було його місце проведення. Військовий корабель, пришвартований в порту міста, відкрив свої двері для юних інтелектуалів і змагання проходило на його палубі.

В боротьбі за першість прийняли участь більш ніж 10 дітей. Гра проходила по техніці рапід – швидкі шахи. Головна умова гри – це відведення кожному гравцю на партію більше 10 хвилин, однак менше години. Після закінчення змагань для усіх дітей була проведена екскурсія.

Змагання міжнародного рівня

Вищезазначений дитячий турнір став першим у ланцюгу усіх запланованих заходів в Маріуполі. Вже 8 червня 2021 року мешканці міста приймали гостей не тільки з різних областей України, а й з різних країн світу.

Як повідомили новини спорту України, міжнародний фестиваль із шахів був присвячений 50-річчю шахового руху в місті. Учасників заходу налічувалося більше 70 чоловік.

Керівник управління молоді та спорту О. Казанцев зазначив, що два роки назад в місті вже проходив Міжнародний турнір, однак умови його проведення значно відрізнялися від цьогорічних. На сьогоднішній день на базі місцевого клубу з шахів створені найсучасніші та комфортні умови для проведення змагань такого високого рівня. В організації турніру вагому участь прийняли організації:

  • «М.Спорт»;
  • Федерація з шахів Маріуполя;
  • Місцева адміністрація.

Майже тиждень тривала напружена боротьба, 13 червня були оголошені переможці, які отримали свої грошові сертифікати. 25 тисяч гривень виграв міжнародний майстер Дмитро Мищук з Харкова. Друге місце зайняв Олег Будніков, третє – Владислав Бахматський.

Загальний призовий фонд склав 140 тисяч гривень. Грошові сертифікати отримали більш аніж 20 учасників.

Маючи досвід вже проведених фестивалів, Маріуполь може приймати учасників із різних країн світу з інших видів спорту.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...