На Донеччині загинув 30-річний доброволець із Швеції

Життя за Україну віддав ще один іноземний доброволець. У боях в Донецькій області загинув 30-річний громадянин Швеції, інформують Патріоти України.

Як повідомляє телекомпанія SVT, загиблий боєць раніше служив у Повітряних силах Швеції, був у званні лейтенанта. В Україну чоловік приїхав кілька місяців тому, щоб допомагати у підготовці військових.

За даними шведського мовника, чоловік отримав смертельне поранення в груди під час боїв на фронті. Міністерство закордонних справ Швеції проводить розслідування загибелі бійця.

«Він приїхав сюди місяці два тому і був тут, щоб навчати та поділитися своїми тактичними знаннями. Він думав, що краще дати бій тут, ніж війна дійде до Швеції. Він не був наймитом, був хорошим хлопцем, який хоче щось зробити», - розповіли журналістам знайомі загиблого.

Зазначимо, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну приїхали сотні добровольців зі Швеції. Усі вони приєдналися до лав Міжнародного легіону у складі ЗСУ. Проте, точна кількість громадян Швеції, які захищають нашу державу, досі невідома.

Справжнє обличчя "рускава міра": В окупаційній армії РФ канібал та маніяк-убивця стали найліпшими друзями

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:00

Канібал та маніяк-вбивця, що воюють в лавах окупаційної армії РФ проти України, познайомилися на фронті і стали найліпшими друзями. Про це повідомляє російське видання Волгоград онлайн. . Російський людоїд Дмитро Малишев 10 років тому вбив знайомого т...

Пів мільйона гривень за газову плиту! Стало відомо, кому з українців загрожує "космічний" штраф

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:50

Українцям, що встановили газові плити та колонки, загрожують штрафи до 500 тисяч гривень. Це станеться у разі виявлення порушень під час обліку та використання природного газу, передають Патріоти України. Лише у Дніпропетровській області (включно з мі...