На Франківщині спустять на воду середньовічний човен

Проєкт «Середньовічна корабельня» започаткований навесні 2019-го року в Івано-Франківську.

У місті Галич в Івано-Франківській області 6 серпня спустять на воду середньовічну лодію. Кожен охочий зможе сісти на весла, передають Патріоти України з посиланням на "Середньовічну коробельню".

«Наша лодія застоялася в сухому доці і проситься на воду, на Дністер. Тому 6-7 серпня в м. Галич кожен охочий зможе ступити на борт і сісти на весла, відчути як човен несеться водою від кожного синхронного помаху весел команди», – йдеться в повідомленні.

Ініціатори заходу додають, що 8 серпня в Галичі за участю реконструкторів середньовічного періоду відбудеться 100-кілометровий сплав. Сюрпризи обіцяють туристам у селі Лука в кемпі «Білий бізон».

«9 серпня о 19:00 – запрошуємо всіх в кемп «Білий бізон», с. Лука Городенківського району, для зустрічі лодії та учасників дводенної експедиції, що стартує напередодні в Галичі. 10 серпня – впродовж дня будуть відбуватися катання на лодії та дракарі біля кемпу», – пишуть організатори.

Кошти, які збиратимуть за катання на човнах, передадуть на побудову наступної історичної реконструкції – лодії «Єлизавета Київська».

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Прийшла повістка, але є бронь: Українцям пояснили, чи потрібно йти до ТЦК

середа, 24 квітень 2024, 17:47

В Україні суттєво змінилася правила вручення повісток та покарання за неявку до ТЦК, і кожен військовозобов'язаний знає, що на повістку потрібно реагувати, щоб не потрапити у халепу, передають Патріоти України. Але що робити тим, хто раніше отримав бр...