На фронті з перших днів війни: Під артобстрілом біля Бахмута загинув член команди НАЗК

Під артобстрілом біля Бахмута загинув український захисник з Києва, член команди НАЗК Олег Фіногенов. Про це повідомила команда Національного агентства із запобігання корупції, передають Патріоти України.

Олег Фіногенов з перших днів широкомасштабного вторгнення пішов захищати Україну. Олег працював у відділі цифрової трансформації та інноваційного розвитку НАЗК, будуючи новітні ІТ-системи для запобігання корупції в Україні.

Чоловік мав значний військовий досвід. "Від 2015 року захищав Україну у лавах славетної 93-ої бригади "Холодний Яр". Тож 24 лютого без вагань одразу поїхав на фронт до своїх побратимів холодноярівців", — пишуть у соцмережі колеги Олега по роботі у НАЗК.

Олег Фіногенов вів активне громадське життя і був серед захисників старого Києва, зокрема Протасового Яру. Побратим загиблого воїна Євгеній Вольт написав рядки, які відкривають правду про те, яку плату несе Україна за "спецоперацію" Кремля.

"Вчора загинув Філ. Світлий хлопець. Гарний. Воював 15-16-го. З перших днів війни в 93-ій. Командир взводу на самих небезпечних ділянках фронту. Війна забирає найкращих. Сьогодні в моїй роті загинуло чотири хлопці, імена яких поки що не можна публікувати. Ми платимо високуу ціну за нашу свободу, за право мати свою державу, за право самим визначати своє майбутнє. Це треба розуміти та пам’ятати", — розповів про Олега Фіногенова з позивним Філ та бійців з його підрозділу холодноярівець Вольт.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...