На фронті загинув відомий український журналіст

У селі Роботиному Запорізької області під час виконання бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій. Про це повідомила Верховна Рада у суботу, 27 квітня, передають Патріоти України.

І знову страшна втрата серед медійників. 20 квітня під час виконання бойового завдання в районі Роботиного Запорізької області загинув журналіст Андрій Топчій", – йдеться у повідомленні.

Андрій Топчій був військовослужбовцем ЗСУ і бойовим медиком стрілецького батальйону. Йому було 38 років. Став на захист України ще у 2014 році. Під час АТО він отримав звання сержанта. "З перервами на журналістику Андрій воював за Україну десять років. І загинув як воїн – на полі бою", – пишуть його колеги.

У 2007 році Андрій Топчій закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Писав статті на історичну тематику та публікував інтерв’ю з науковцями у газеті ФАКТИ. До цього був журналістом видання Телеграф.

Загалом з 2014 по 2024 роки росіяни вбили 83 представників медіа України.

На грані: Україні знову загрожують блекаути - коли повідомлять нові графіки відключень

четвер, 9 травень 2024, 9:59

В Україні знову можуть запровадити графіки відключення світла, адже після терористичних ударів ворога в ніч проти 8 травня уражені ключові об’єкти української енергетики. Про те, до чого готуватися українцям, коли і хто повідомить про нові графіки відк...

Краще підготуватися: Як не залишитися без зв'язку та інтернету при відключенні світла

четвер, 9 травень 2024, 9:50

Через масований удар по енергетиці 8 травня 2024 року в усіх областях України можуть запровадити графіки відключення світла. Вже відомо, що пік очікується увечері з 18:00 до 23:00. Мобільний зв'язок . Через нестабільне електропостачання в мережах може...