На газоні в самісінькому центрі Києва якимсь дивом виріс дуже рідкісний гриб, ледве не єдиний відомий екземпляр в Україні

Дані про рідкісність Coprinopsis strossmayeri в Україні можуть бути неповними. Дослідження та моніторинг цього виду все ще тривають, і в майбутньому його статус може бути змінений, передають Патріоти України з посиланням на інтернет-ресурс Гриби України.

Диво дивнеє... Coprinopsis strossmayeri - єдина знахідка в Україні.
Гриб було знайдено в 2019 р.
І ось уже 5 років він щорічно плодоносить на одному і тому ж місці.
Київ, вул. Терещенківська, на газоні поблизу Національного науково-природничого музею, 03.07.2024, - розповів Василь Гелюта.

Coprinopsis strossmayeri, також відомий як гриб Строссмаєра, є рідкісним видом.

Ось декілька факторів, які підтверджують його унікальність:

  • Червона книга України: Coprinopsis strossmayeri занесений до Червоної книги України як вразливий вид. Це означає, що йому загрожує зникнення в дикій природі.
  • Обмежений ареал поширення: Цей гриб зустрічається лише у кількох місцях в Україні, переважно в гірських лісах Карпат.
  • Вузька екологічна ніша: Coprinopsis strossmayeri росте на гниючих залишках хвойних дерев, що робить його дуже залежним від цих специфічних умов середовища.
  • Низька чисельність популяцій: Зазвичай Coprinopsis strossmayeri утворює невеликі групи грибів, а не великі скупчення.
  • Вразливість до антропогенного впливу: Цей вид грибів може бути чутливим до вирубки лісів, забруднення та інших форм людської діяльності.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...