На Говерлі знайшли капсулу часу з посланням 50-річної давності (фотофакти)

Пляшку із двома записками від школярів випадково знайшли туристи, подумавши що це сміття. А завдяки соцмережам відшукали людей, які закопали її на початку 70-х, зазначають Патріоти України.

Капсулу часу з посланням 50-річної давності знайшли на Говерлі (ФОТО)

11 липня 2021 р. на вершині Говерли було знайдено скляну пляшку з двома записками. Перша датована 4 червня 1971 року і починається зі слів «В период последних каникул сюда взошли…», а далі перелік прізвищ.

У другій записці від 21 травня 1972 року йдеться "Здесь были ученики 10 класса средней школы 131…» і перераховано 14 прізвищ.

Цікаво, що після публікації у Фейсбуці ці фото швидко набрали майже тисячу репостів, і з'ясувалось, що це були учні московської середньої школи номер 131. А знаходилась вона у м.Івано-Франківськ-16. Цього міста вже немає, територіально воно знаходилося за 60 км від Івано-Франківська. По факту це було секретне військове містечко на околиці Делятина. Тепер Делятинська ЗОШ #3.

Завдяки поширенню у мережі знайшлись двоє людей з цього списку і навіть опублікували історичні фото того моменту, коли капсулу часу закопували.

– Спасибо за находку. Увидеть наш список через 50 лет.....!!!!!! Мы ВСЕ В РАДОСТНОМ ШОКЕ!!!!, - пише Людмила Тимофеева.

– Четверо из первого списка прочитали. Спасибо, парни. Такой подарок через полвека, - подякував ще один «винуватець» знахідки Андрій Павлов.


Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...