На ялинці у Києві встановили зірку, замість капелюха, але за ціною вона виявилась "золота" (фото, відео)

У Києві новорічна ялинка на Софійській площі змінила свій стиль. Після скандалу з капелюхом, яким її прикрасили, на новорічне дерево встановили традиційну зірку. Про це повідомляється в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Ця зірка різдвяна, восьмикутна, як і просила громадськість. Чіпляти на ялинку її почали близько одинадцятої ранку. Але підготовка до монтажу тривала кілька днів. Частина гірлянд тут довелося зняти, щоб можна було таки дістатися до верхівки", - розповіли організатори новорічного містечка.

Відзначимо, що нова прикраса у формі зірки виготовили за три дні. Вона зроблена з алюмінію і гірлянд трьох кольорів. Її висота 4 метра, а важить вона 60 кілограмів. Обійшлася вона місту у 75 тисяч гривень, а капелюх, яку розкритикували в 70 тисяч.

Нагадаємо, що капелюх, який спочатку прикрасив головну ялинку країни, наробив багато шуму в соцмережах. Його критикували пересічні українці та представники різних конфесій. У задумі "створити чарівництво" вони не побачили нічого казкового і цікавого. Після галасу капелюх з дерева зняли і зараз він лежить на одному зі складів.

Ялинка обійшлася майже в три мільйони гривень. Це без прикрас і монтажу. Частина суми оплатять спонсори і меценати. Біля ялинки буде гігантський пень з фотозонами і казковими персонажами. Замість концертів буде звучати фонова музика, а глінтвейн і їжу будуть продавати з кіосків на винос.

Усі захворювання розбиті на групи: У Міноборони пояснили, як тепер будуть визначати придатність військовозобов’язаних

понеділок, 6 травень 2024, 14:22

Відповідно нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, передають Патріоти України. Про ...

Бронювання від мобілізації подовжено для ще однієї категорії військовозобов'язаних: Що варто знати

понеділок, 6 травень 2024, 13:22

Кабінет міністрів подовжив на місяць термін дії відстрочки від призову для працівників "Укрзалізниці". Про це йдеться в постанові уряду № 492 від 3 травня "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних працівників залізничного транспорту", передають ...