На Індію обрушився жахливий циклон: зафіксували 61 тис. ударів блискавок, є багато загиблих

В Індії під час шторму відбулося понад 61 тися. ударів блискавки за дві години. Внаслідок чого загинули щонайменше 12 людей, ще 14 отримали поранення, передають Патріоти України.

Як стало відомо, негода сталася у східному індійському штаті Одіша. Там за дві години відбулося понад 61 тисяча ударів блискавки. Управління з ліквідації наслідків стихійних лих штату Одіша зафіксувало щонайменше 36 597 блискавок типу "хмара-хмара", водночас ударів із хмари в землю - 25 753.

Внаслідок негоди загинули щонайменше 12 людей, ще 14 отримали поранення. Кожна родина, яка постраждала, отримає від уряду штату компенсацію в розмірі 4,8 тисяч доларів. Сама ж негода сталася через активний циклон над Бенгальською затокою.

Дослідники зазначають, що до кінця століття зросте кількість смертоносних ударів блискавок. Це пов’язано зі збільшенням площі поверхні моря. Впливає також і глобальне потепління - з кожним підвищенням температури на 1 градус частота ударів блискавок збільшується на 12 відсотків.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...