"На іспиті говоритиму російською": У виші на Київщині стався мовний скандал (відео)

У Державному податковому університеті в місті Ірпінь під Києвом розгорівся мовний скандал на занятті з філософії. Одна зі студенток попросила свою викладачку Любов Воробйову перейти на українську мову, на що отримала відмову. Інцидент трапився 4 квітня 2023 року, передають Патріоти України.

"На іспиті говоритиму російською"

Студентка попросила проводити навчання державною мовою, проте викладачка заявила, що "на іспиті обов'язково говоритиме російською". Окрім того, Воробйова зазначила, що не збирається переходити на іншу мову, оскільки вже "35 років викладає філософію" російською мовою і її, мовляв, важко перелаштуватись.

Викладачка дозволила студенці не відвідувати лекції з філософії, якщо їй "ріже слух російська". Воробйова зауважила, що зараз є багато матеріалів іншими мовами, тож можна "самостійно вивчати предмет" будь-якою.

Інші студенти підтримали свою однокурсницю й заявили, що Воробйова неодноразово проводила лекції російською мовою. Проте викладачка не відреагувала й на це, а лиш припинила проводити онлайн-заняття.

Що відомо про викладачку

Любов Сергіївна Воробйова – доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління. В Державному податковому університеті читає курси "Філософія" та "Філософія права".

В.о. ректора Дмитро Серебрянський зауважив, що війна змусила викладачку виїхати закордон.

Реакція адміністрації університету

У Державному податковому університеті в Ірпені викладачку, яка не захотіла читати лекцію українською мовою, відсторонили від роботи. Керівництво вишу почало службове розслідування. Про це повідомляється на сайті Державного податкового університету.

Як зазначається у повідомленні, 6 квітня на адресу Університету надійшло колективне звернення студентів про те, що професорка кафедри соціальної філософії та управління Любов Воробйова використовує російську мову під час проведення лекцій у дистанційному форматі. Відповідний факт студенти зафіксували на відео.

В адміністрації вищого навчального закладу поінформували, що почали службове розслідування, на період якого викладачка відсторонена від виконання обов’язків. В.о. ректора Дмитро Серебрянський заявив, що співпраця з викладачем, який використовує мову країни-агресора у стінах Податкового університету, неприпустима.

Серебрянський подякував студентам за патріотичну позицію і закликав університетську спільноту, особливо науково-педагогічних працівників, не допускати нехтування державною мовою та законодавством України.

Задоволення заради користі: На Сумщині чоловік "під контролем поліції" двічі займався сексом із повіями

неділя, 19 травень 2024, 3:40

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того, щоб провести розслідування, поліція залучила чоловіка, якому жінки двічі надавали секс-послуги. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного...

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...