"На харчування родини потрібно $800-900": Українець розповів про життя у Канаді

Українець Роман Цибулюк переїхав до міста Річмондхілл у Канаді, він працює економістом у банку. Його дружина - прибирає в готелях. Переїхали з двома дітьми школярами, передають Патріоти України.

"Коли почав вести блог, то мене почали запитувати: "Скільки коштує життя в Канаді". Якось таки вирішив порахувати. Причому, коли порахував, скільки треба потратити на родину і на одну людину, то зрозумів, що жити родиною тут вигідніше. Наприклад, однокімнатна кавалерка тут коштуватиме $1500, а великий будинок $2, 2 тисячі", - каже Роман.

Чоловік купує товари раз на тиждень в супермаркеті "Костка". Це один з найвигідніших магазинів, але є й мінуси, що упаковки досить великі. Наприклад, рис - 8 кілограмів, морква – 10.

"На харчування родини потрібно $800-900. І це не потрібно буде ні в чому собі відмовляти. Це риба, м'ясо, морепродукти, молочні продукти, сири, фрукти. Для розуміння, хороша пляшка вина $15, пива - $3", - каже Роман.

Комунальні послуги $100-200, за телефон та інтернет треба заплатити ще $150, такі ж витрати на одяг, ще $200 додаю на розваги, але найбільші витрати на автомобіль. Без машини тут жити неможливо.

"Міста дуже розтягнуті. Я їжджу на роботу за 70 кілометрів від дому. До найближчого супермаркету 12 кілометрів. Цікаво, що ціна на бензин тут міняється кілька разів на день і залежить від ціни нафти. Але крім бензину потрібно ще обслуговувати машину і платити страховку. Для тих, хто переїхав вона велика, в мене більше $250 на рік. Стаж водіння в Україні не рахується", - пояснює.

За підрахунками Ромна на родину на місяць потрібно $4625, але якщо в родині двоє працюють і отримують мінімальну зарплату, то родина може жити повноцінно і ні в чому собі не відмовляти. "На дітей тут платять субсидію по $575 щомісяця. Також можна отримати допомогу на оплату дитсадка. Податок теж залежить від заробітків. Для тих, хто заробляє небагато, податки менші", - пояснює.


В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...