На Харківщині новонароджена дівчинка померла після того, як напилася молока: Спливли деталі трагедії

У Харківській області померла новонароджена дівчинка. Її доправили в лікарню з температурою, але врятувати не змогли. Можлива причина трагедії – отруєння коров'ячим молоком, яким її напоїли батьки. Як виявилося, народження дитини не було навіть зареєстроване, передають Патріоти України.

Після молока почалося зневоднення

У маленькому селі Петропіллі на Харківщині сталася трагедія. Померла новонароджена дівчинка, якій ще не було і 3 місяців.

"Дитину мама принесла в місцеву амбулаторію. Лікарка побачила, що дитина буквально горить, у неї була температура 39. Вона відразу ж викликала швидку. Дівчинку спочатку відвезли в лікарню в Лозовій, а звідти до Харкова в обласну лікарню, там вона і померла", – розповідає Сергій Мороз, голова старостинського округу, куди входить село Петропілля

Від чого померла маленька дитина, поки точно невідомо. За попередніми даними, дівчинка могла отруїтися коров'ячим молоком. У неї був розлад шлунка і зневоднення "Живуть за межею бідності"

Батько дитини в селі працює пастухом корів. Дівчинку якраз і нагодували коров'ячим молоком, розведеним водою.

"Сім'я не асоціальна, там ніхто не п'є, не скандалить. У батьків є ще двоє дітей. Але живуть вони дуже бідно, я б сказав за межею бідності. У них навіть телефонів немає", – каже Мороз.Петропіллі – село, що вимирає: тут мешкає менш як 500 осіб, як видно в даних останнього перепису. Школи та дитячого садка там немає. Є тільки амбулаторія і клуб.

Як виявилося, дитина навіть не була офіційно зареєстрована, у дівчинки не було свідоцтва про народження. Хоча мама народила її в пологовому будинку і отримала про це довідку.

"Я сам чотири роки провів в АТО, багато чого побачив. Але смерть маленької дівчинки дуже мене зачепила. Так, тут на Харківщині багато сіл, що вимирають, – коли з Києва сюди повертаєшся, так буквально депресія починається. Так і живуть тут люди", – розповідає Мороз.

У поліції Харківської області кажуть, що кримінального провадження не відкривали. Випадок зареєстрований у журналі єдиного обліку, ним займається ювенальна поліція. Але смерть дитини вважають не кримінальною.

Джерело: Обозреватель

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...