На Харківщині окупанти катували та вбили медика, який рятував українських воїнів на Донбасі

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях Харківщини масово катували та страчували місцевих жителів. Серед закатованих та вбитих - 27-річний медик, що допомагав рятувати українських воїнів на Донбасі, передають Патріоти України.

Чоловіка жорстоко катували, йому прострелили коліна, а потім – розстріляли. Шокуючі подробиці звірств рашистів, які виявляються після звільнення населених пунктів Харківщини з-під окупації, розповів начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

Він розповів, що у селі Гусарівка правоохоронці знайшли закатованого і страченого молодого медика, який свого часу брав участь в АТО на Донбасі.

"У селі Гусарівка знайдено тіло 27-річного чоловіка, який як медичний працівник брав участь у проведенні антитерористичної операції на сході країни. Його тіло має численні садна, прострілені коліна та стопи, черепно-мозкову травму та кулю в грудях, що стала причиною смерті", – зазначив Болвінов.

А на дорозі між Гусарівкою та Шевелівкою виявили розстріляне російськими окупантами авто, в якому були тіла вбитого подружжя та їхнього трирічного сина.

"Мені вже не вистачає культурних слів, щоб висловити ставлення до цих нелюдів, що прийшли на нашу землю. Ми маємо ще десятки заяв і свідчень мародерства та відкритих грабунків, що спричинили окупанти. Гребуть усе: від кухонних приладів до автомобілів. І це лише один населений пункт. Гадаю, нас чекають ще нові "Бучі", "Гостомелі", "Бородянки", – каже Болвінов.

Він закликав українців вірити у ЗСУ, підтримувати та допомагати їм у будь-який спосіб. Бо лише повна перемога над ворогом може покласти край жахливим злочинам Росії проти України та врятувати тисячі життів наших співгромадян.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...