На хімзаводі в Сумах стався витік аміаку, є небезпека для населення

На заводі хімічної промисловості "Сумихімпром" стався витік аміаку. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передають Патріоти України.

"Увага! 21.03.2022 року. 04.30. Витік аміаку Сумихімпром! Зона ураження радіусом близько 5 км!",- написав він. "Наразі зона ураження становить близько 2.5 км. Напрям вітру та населенні пункти, які опинилися під загрозою: село Новоселиця. Працюють аварійні бригади заводу та ДСНС. Для Сум наразі загрози немає (напрям вітру не на місто)", - додав він.

Що робити в разі витоку аміаку?

Живицький також нагадав, що аміак — безбарвний газ з різким задушливим запахом, вибухонебезпечний, токсичний. Він легший за повітря, тому для захисту необхідно використовувати укриття, підвали і нижні поверхи будинків. Якщо відчуваєте запах аміаку - варто дихати через зволожену марлеву пов'язку (бажано змочити 5% розчином оцтової або лимонної кислоти).

При отруєнні аміаком потерпілого рекомендується вивести на свіже повітря, дати теплого молока з харчовою содою, надіти ватно-марлеву пов'язку, змочену водою (краще - 5% розчином оцтової або лимонної кислоти). При потраплянні аміаку в очі - промити водою або протерти вазеліновою або оливковою олією. При ураженні шкіри - обмити чистою водою, зробити примочки з 5% розчину оцтової або лимонної кислоти.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...