На Хмельниччині винесли вирок подружжю, яке продавало людей для жебрацтва

Хмельницький міськрайонний суд визнав винними подружжя у продажі трьох людей для жебрацтва. Чоловік потрапить за ґрати на 5 років, дружина відбулася іспитовим строком. Про це повідомили у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду, передають Патріоти України.

Слідчі встановили що, пообіцявши пристойне працевлаштування, подружжя завербувало для експлуатації у вигляді жебрацтва трьох своїх знайомих, які через сімейні та особисті обставини потрапили в край скрутне матеріальне становище.

Поліція провела спеціальний слідчий експеримент, у ході якого один із її працівників під зміненим прізвищем запропонував обвинуваченим за 32000 гривень грошової винагороди підшукати йому трьох осіб, які впродовж місяця жебракували б на території Львова. При цьому 10000 гривень він вручив за послугу в якості завдатку, а решту суми, 22000 гривень, пообіцяв віддати безпосередньо при передачі йому вказаних осіб.

"Домовленість була реалізована у Хмельницькому, на квартирі, де проживало подружжя. Після того, як усі троє потерпілих сіли в автомобіль підставної особи, працівники поліції відкрили перед ними правду – про те, що їх було фактично продано для подальшої експлуатації у вигляді жебрацтва", – йдеться у повідомленні.

У суді обвинувачений свою винуватість повністю заперечив. Він стверджував, що жодних протиправних діянь не вчиняв, лише допоміг чоловіку, який звернувся до нього, підшукати людей для обробітку городу. Проте його дружина у суді навпаки все підтвердила.

Чоловіка суд засудив до п'яти з половиною років позбавлення волі, жінку суд вирішив теж позбавити волі на п’ять років, але встановив їй іспитовий строк три роки. Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляції протягом 30 днів.

Сенсаційна знахідка на Київщині: Археологи виявили у Білогородці артефакт козацької доби, котрий музефікують для відвідин туристів

неділя, 8 вересень 2024, 6:50

Це село на околиці Києва в княжі часи було значним політичним і ремісничім центром, сліди колишньої значущості зберігала ще і 17 століття. Археологи Інституту археології НАН України знайшли унікальний артефакт у селі Білогородка на Київщині. Про це пов...

У Боярці декомунізували пам'ятник Павці Корчагіну (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 6:20

Найбільш відома споруда містечка під Києвом, котра символізувала відомого на весь комуністичний світ героя автобіографічної книги Миколи Островського, поїхав у заслання. Відтепер пам'ятник знаходитиметься у Музеї монументального мистецтва тоталітарної ...