На Хмельниччині затримали лідера банди, яка на замовлення з РФ підпалювала авто ТЦК

Служба безпеки України та Національна поліція нейтралізували злочинну групу, яка на замовлення РФ підпалювала службові авто Сил оборони на заході України, передають Патріоти України.

Як розповіли в СБУ, у результаті комплексних заходів на Хмельниччині затримано лідера банди. Ним виявився місцевий житель, який сам вийшов на окупантів, щоб налагодити з ними співпрацю в обмін на гроші. Для цього він розмістив у даркнеті своє резюме, де запропонував послуги з підпалу автомобілів ТЦК.

– На оголошення фігуранта відповів представник РФ, який дав йому завдання на знищення військових авто у Хмельницькому. Для вчинення злочинів молодик залучив ще декількох жителів регіону, – повідомили в СБУ.

Фігуранти підпалили два транспортні засоби місцевого військкомату за допомогою коктейлів Молотова. Зловмисники знімали загоряння авто на камери власних телефонів для надсилання потім звіту окупантам.

Покарання для зловмисників

Військова контррозвідка СБУ спільно з карним розшуком Нацполіції задокументувала підривну діяльність злочинної групи і затримала її організатора по гарячих слідах.

Під час обшуків у нього вилучено мобільні телефони та сім-карти, які він використовував для комунікації з агресором. Наразі затриманому повідомлено про підозру за двома статтями ККУ:

  • ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 114-1 (готування до кримінального правопорушення, перешкоджання законній діяльності ЗСУ);
  • ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом).

Зловмисник перебуває під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій. Також триває розслідування для притягнення до відповідальності його спільників. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Тепер озброєна розумними бомбами з лазерним наведенням: Українська "Баба Яга" стала ще страшнішою

середа, 7 серпень 2024, 9:17

Українські безпілотники "Баба Яга" отримали нову потужну зброю. Останні зображення показують, що нічні дрони-бомбардувальники тепер оснащені керованими високоточними бомбами, здатними уражати з великої відстані, передають Патріоти Україн. Як йдеться у ...

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...