На Хмельниччині пожежа знищила дерев'яну церкву, котра значилась у реєстрі пам'яток архітектури (відео)

Вчора ввечері, 16 квітня, сталося займання церкви у селі Баговиця, Кам’янець-Подільський район Хмельницької області, інформують Патріоти України.

Як зазначають в обласному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій, близько 21-ої години рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу дерев’яного храму. «Негайно до місця пожежі було направлено чергові караули надзвичайників. На час прибуття перших підрозділів вогонь вже повністю охопив будівлю церкви, та горіння відбувалося на площі майже 180 квадратних метрів», - йдеться у повідомленні.

Як додають вогнеборці, швидкому поширенню вогню сприяли пізній час повідомлення, дерев’яні конструкції будівлі та значна відстань до населеного пункту (15 кілометрів). Гасили вогонь 15 надзвичайників та п’яти одиницях пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Наразі причину пожежі встановлюють фахівці. Травмованих та загиблих на місці події не було. Згорілий храм був пам'яткою архітектури місцевого значення. Це дерев'яна Різдво-Богородицька церква 1864-1868 років. Як зазначив кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Ігор Старенький у своєму дописі, храм був рідкісним для Поділля нині.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...