На кладовище - тільки з документами? В Україні в поминальні дні біля цвинтарів чергуватиме поліція

В Україні у поминальні дні біля кладовищ будуть чергувати поліцейські. Правоохоронці можуть перевіряти людей, українців просять бути обачними. Про це заявила заступниця начальника Департаменту комунікацій Нацполіції Юлія Гірдвіліс в ефірі телемарафону.

«Відповідно у ці дні буде посилений варіант несення служби поблизу кладовищ. Правоохоронці у складі понад 12 тисяч забезпечуватимуть правопорядок. За інформацією Головних управлінь Нацполіції, в регіонах такі поминальні заходи пройдуть на понад 9 000 кладовищ. Окремо хочемо наголосити, що відвідувати у ці дні кладовища або ні — це вибір кожного. Але ми повинні розуміти, що це є відкрита місцевість. Це підвищений ризик. І укриттів, на жаль, поряд там немає», — сказала вона.

Представниця поліції закликала українців бути обережними на кладовищах, обмежити час перебування, а також пам'ятати, що є регіони, в яких діє вибіркова заборона на відвідування кладовищ. Це Житомирська, Донецька, Херсонська та Харківська області. На інших кладовищах в регіонах, наприклад на Чернігівщині, визначено конкретна кількість тих місць, куди люди можуть прийти і де може бути безпечно.

«Це пов'язано з мінною небезпекою та ще не всі роботи із розмінувань на деокупованих територіях завершені. Окрім того, звертаємося до громадян, які проживають у прифронтових регіонах. Щоб вони уникали в ці дні відвідування кладовищ, що безпосередньо пов'язано з безпекою. Закликаємо також не ігнорувати сигналів повітряної тривоги, однозначно прямувати з місць скупчення людей», — додала речниця.

Вона нагадала, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів потрібно негайно телефонувати до профільних служб чи звертатися до правоохоронців, які поблизу кладовища несуть службу. Крім того, не виключають обстріли з боку ворога.

«Наряди поліції будуть нести службу саме поблизу кладовищ. І звичайно, що у разі виявлення підозрілих осіб чи звернення громадян, які вказують на таких осіб, будуть негайно реагувати. Можуть вибірково перевіряти людей. І основна задача — уникнути будь-яких правопорушень чи провокацій», — заявила Гірдвіліс.

Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

неділя, 23 червень 2024, 20:10

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Ра...

Нелюд проник до помешкання через не зачинені двері: На Одещині поліція затримала ґвалтівника 9-річної дівчинки

неділя, 23 червень 2024, 18:37

В Одеській області поліцейські затримали 25-річного чоловіка, який зґвалтував дев'ятирічну дівчинку. . Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області. . "Вночі, коли нікого з дорослих не було вдома, зловмисник проник чер...