На кораблі були тони скарбів: Археологи виявили останки команди легендарного пірата

Корабель, на якому пересувався Чорний Сем з командою, був одним з найшвидких свого часу.

Група дослідників з піратського музею оголосила про виявлення останків скелетів в місці катастрофи великого піратського корабля "Уїда", який належав пірату Чорного Сему. Про це пише видання Express, передають Патріоти України.

Тепер вчені хочуть провести аналіз ДНК і знайти нащадків піратів.

Рідкісну знахідку виявили в всередині затверділої маси з каменів і піску, а останки скелетів були перемішані зі срібними монетами і гудзиками. Але фахівці все одно розраховують, що їм вдасться витягти ДНК і знайти нащадків корсарів.

Раніше цим же дослідникам з музею вдалося знайти стегнову кістку самого Чорного Сема Белламі і відшукати його нащадка, який сьогодні проживає в Сполученому Королівстві.

Авторитетне видання Forbes назвало Чорного Сема найбагатшим піратом в історії, якому з командою вдалося взяти на абордаж 53 корабля, і награбувати скарбів на $ 120 млн.

Модель корабля "Уїда"

Корабель "Уїда", на якому пересувався Чорний Сем з командою, був одним з найшвидких свого часу. Судно зазнало аварії в 1717 році, коли капітан Белламі плив на північ до своєї коханої Мері Халлет і потрапив в шторм.

Пізніше групі археологів вдалося знайти на борту затонулої "Уіди" понад чотири з половиною тонн скарбів (золото і срібло).

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...