На Київщині їжаків 7 годин рятували з підземелля багатоповерхівки, де їх ненароком замурували ремонтники

У Броварах Київської області рятувальники 7 годин дістали з-під будинку двох їжаків. Для порятунку довелося демонтувати та заново ремонтувати вхід у під'їзд, повідомляють Патріоти України з посиланням на Kyiv Animal Rescue Group.

За словами зоозахисників, їжаки, імовірно, заповзли у щілину ще восени торік і впали у сплячку. За цей час у дворі зробили ремонт, поклали плитку, забетонували усі діри.

"Настала весна, і їжаки прокинулися. Але виходу назовні вже не було, все було забите бетоном, крім маленької вузької щілини, куди один з їжаків висунув ніс, щоб подихати повітрям. Їжаку пощастило. Повз проходили люди, які побачили це, і викликали рятувальників", - йдеться в повідомленні.

Після порятунку бордюрний камінь повернули на місце, а щілини заклали так, щоб більше ніхто не заліз.

"За допомогою акумуляторного перфоратора і рятувального домкрата з конструкції було піднято бордюрний камінь і звільнений прохід в порожнину, достатній для того, щоб туди проникла людина. Опинившись всередині, двоє рятувальників розкопали пісок, яким підземна порожнина була забита майже доверху, ретельно обстежили весь простір і дістали з підземелля виснажених і ослаблених їжаків", - додали рятівники.

Життю їжаків нічого не загрожує, після реабілітації їх відпустять на свободу.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...