На Київщині вдалося знайти та добре розгледіти червонокнижного птаха, котрого не бачили тут майже 10 років (фотофакти)

Несподіваний гість відвідав гніздо лелек. Щоправда, судячи з виразу їх дзьобів, вони не були готові до гостей.

Далі дослідники дочекались, коли рідкісний птах засвоюється в окрузі, аби підкрастись для більш виразного фото

Хоча білоголовий сип (Gyps fulvus) не гніздиться в Київській області, його зальоти на цю територію трапляються. Ці величні птахи, зазвичай, мешкають в гірських та передгірних районах Криму та Карпат, але їх можна зустріти й в інших куточках України.

Зазвичай, зальоти білоголових сипів до Київської області носять випадковий характер. Це можуть бути молоді особини, які ще не визначилися з місцем гніздування, або ж досвідчені птахи, що шукають нові джерела їжі.

Важливо зазначити, що білоголовий сип - це рідкісний та зникаючий вид, занесений до Червоної книги України. Тому, якщо вам пощастило зустріти цього птаха, важливо не турбувати його, а просто спостерігати за ним з шанобливої відстані.

Є нюанси: У сервісних центрах МВС автовласникам влаштують ще одну перевірку

неділя, 30 червень 2024, 11:59

Під час реєстрації транспорту його власників перевірятимуть за Державним реєстром санкцій. Якщо на фізичну чи юридичну особу накладені обмеження, їй відмовлять у наданні послуг, передають Патріоти України. В Україні посилили перевірки фізичних та юриди...

У Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців: Чого чекати

неділя, 30 червень 2024, 11:54

З 1 липня 2024 року у Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців. Зміни торкнуться тільки тих громадян, які влаштовуються на роботу водієм автобуса. Про це пише видання NTB. Згідно з ініційованими змінами норвезького уряду, ...