​На Київщині з'явиться новий природний заповідник

Це дозволить зберегти ландшафтний комплекс, захистити популяції рідкісних видів тварин та рослин, створити можливості для відпочинку для місцевих та туристів та не допустити погіршення природних степових біотопів.

На території Київської області створили ландшафтний заказник місцевого значення "Денисенко яр" поблизу селища Ємчиха. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Української природоохоронної групи на її ресурсах. За словами екологів, у заказнику площею 43 га зустрічаються рідкісні види рослин і тварин.

Зокрема місцеві червонокнижні представники флори ковили волосиста, ковила перчата і астрагал шерстистоквітковий; місцеві червонокнижні представники фауни вусач мускусний, стафілін волохатий, вусач земляний хрестоносець, бджола тесляр, сколія-гігант та совка розкішна. Територія заказника є місцем гніздування багатьох видів птахів, і навіть використовується птахами під час міграцій як місце відпочинку.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...