На Луганщині під час боїв загинула 28-річна фельдшерка Марія Власюк (фото)

Біля селища Білогорівка в Луганській області загинула фельдшерка евакуаційного відділення медичної роти Марія Власюк. Дівчина померла під час бойових дій, рятуючи життя українських захисників. Про це у п'ятницю, 27 травня, повідомило видання "Радіо Трек", передають Патріоти України.

Медикиня перестала виходити на зв'язок із 24 травня, а сьогодні стало відомо про її загибель. Дівчині було лише 28 років. Ще у квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський нагородив Марію орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Дівчина закінчила Рівненський базовий державний медичний коледж, працювала у міській лікарні Рівного рентген-лаборантом. 2015 року пішла на військову службу до 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, потім працювала там за контрактом.

Як пише видання, у жовтні 2018 року для Марії знайшлася вакансія медички на Донецький напрямок. Перша ротація на сході тривала впродовж семи місяців: Маріуполь, Бердянськ, Новоазовськ, Широкине.

У парі з водієм вони забирали поранених на передовій та швидко везли у госпіталь. Після закінчення ротації перейшла до іншої бригади батальйону. 2020 року знову повернулася на схід, де і зустріла повномасштабне російське вторгнення в Україну. У Луганській області Марія Власюк рятувала життя воїнів Збройних сил України.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...