На Львівщині чоловік перерізав болгаркою шию й вижив: Лікар розповів історію його дивовижного порятунку

У Львівській області 32-річний мешканець Червоноградського району випадково перерізав собі шию болгаркою. Як повідомляє ZAXID.NET, постраждалому вдалося вижити й згодом одужати завдяки допомозі медиків, передають Патріоти України.

У нього діагностували масивну рану м’яких тканин з ушкодженням м’язів, підшкірної клітковини, кісток і хрящів шийного відділу хребта - болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від сонної артерії. Про це виданню розповів завідувач хірургічного відділення №1 лікарні Гнат Герич. Саме туди одразу доправили постраждалого.

До лікарні чоловіка доставили медики "швидкої". Нещасний випадок з ним стався через те, що болгарка була без захисного щитка. У якийсь момент чоловік спіткнувся і впав на працюючий інструмент. Болгарку встигли вчасно вимкнути, однак вона перерізала постраждалому передню і бічну поверхню шиї - аж до хребців. Як розповідає лікар, болгарка під час падіння пошкодила й щитоподібну залозу, що викликало масивну кровотечу.

"Сонна артерія, на щастя, не була пошкоджена, були ушкодженні її гілки, болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від магістральної судини, що і врятувало чоловіка, а також те, що лікарні "швидкої" надали пацієнту кваліфіковану допомогу", – каже Гнат Герич.

Постраждалому зробили операцію. Днями його виписали з лікарні, він вже перебуває вдома. Лікарі кажуть, що травми болгаркою не є рідкістю, проте як правило страждають руки та ноги. Подібні інциденти трапляються нечасто. Факт того, що чоловік вижив, лікарі вважають справжнім везінням.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 16:07

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Чорний день російської авіації: Відомий авіаконструктор розбився на своєму саморобному літаку

понеділок, 20 травень 2024, 15:59

Загинув російський авіаконструтор . Один із найвідоміших у Росії авіаконструкторів Ігор Бучевич розбився на саморобному літаку. Про це в понеділок, 20 травня, повідомив російський ТГ-канал Mash. . Повідомляється, що нещасний випадок стався у Владимир...