На Львівщині чоловік після проходження ВЛК відмовився від бойової повістки і поплатився: Як покарали

На Львівщині 34-річний чоловік, який був визнаний придатним для військової служби за станом здоров'я, відмовився від отримання бойової повістки. Суд визнав його винним в ухиленні від призову під час мобілізації за ст. 336 КК України. Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура. Чоловіку призначили 3 роки позбавлення волі.

Прокурори довели в суді, що обвинувачений був придатним для служби, що підтверджено висновком військово-лікарської комісії.

Однак він відмовився отримати повістку на призов до Збройних сил України і проходити військову службу. Так, чоловік порушив вимоги законодавства та ухилився від мобілізаційного призову. Вирок набуде чинності після завершення терміну апеляційного оскарження.

Нагадаємо, жителя Запоріжжя, котрий відмовився захищати Україну в межах мобілізації, засудили на три роки позбавлення волі. Військовозобов’язаний отримував повістки, але не йшов служити, вважаючи, що його релігійні погляди є підставою для відстрочки.

"Там можна зустріти чудових творчих людей": Туристи назвали найдоброзичливіше місто Європи

субота, 26 жовтень 2024, 6:00

Мандрівники визначили найдоброзичливіше місто у Європі. Ним виявився Стокгольм, столиця Швеції. Він набрав 94,07 бала в рейтингу симпатій туристів Conde Nast Traveller 2024 року, пише Express, передають Патріоти України. «Шведи відомі як ввічливі та жи...

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...