На Львівщині чоловік відсудив чималу компенсацію за вручення повістки: Як це йому вдалося

На Львівщині суд назвав вручення повістки жителю області незаконним і зобов'язав виплатити йому з держбюджету 20 тис. грн компенсації. Окрім того, він спромігся довести, що через дії правоохоронців у нього погіршився стан здоров’я. Про це йдеться у рішення Городоцького районного суду, пише Zaxid.net, передають Патріоти України.

"У серпні 2023 року вранці 5 жовтня 2022 року у Городку Андрій Ц. гуляв зі своєю собакою, коли його зупинили правоохоронці. Чоловік заявив, що правоохоронці погрожували йому врученням повістки, звинуватили його у тому, що він порушив ПДР (перейшов дорогу поза межами переходу). Андрію Ц. одягнули кайданки та доставили у фільтраційний центр, де чоловікові таки виписали повістку у військкомат, а після цього відвезли у райвідділ поліції", - йдеться у тексті рішення.

У суд чоловік довів, що не порушував ПДР та скасував постанову, яка передбачала 255 грн штрафу.

Окрім того, Андрій Ц. заявив, що дії працівників поліції в нього погіршився стан здоров’я. За його словами, він отримав побої в процесі затримання та доставки до відділення поліції, до нього була викликана бригада швидкої медичної допомоги, яка встановила наявний гіпертонічний криз.

Затримання чоловік назвав незанним і звернувся до суду, щоб стягнути компенсацію через дії поліції. "Моральна шкода була спричинена не лише фактом його незаконного притягнення до адміністративної відповідальності, а й фактом незаконного затримання, безпідставного застосування до нього спеціального засобу – кайданків, безпідставного доставлення його до фільтраційного табору, а не у відділення поліції як цього вимагає закон, виписанні безпідставної повістки тощо", – цитують слова адвоката Андрія Ц.

Під час суду правоохоронці озвучили свою версію подій. Оин із працівників поліції заявив, що вони побачили чоловіка, який перейшов дорогу поза межами пішохідного переходу, він неадекватно відреагував на зауваження. У нього не було при собі документів, тому його затримали і після встановлення особи відпустили. За його словами, позивач шарпнув поліцейського, через що на нього одягнули кайданки.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...