На Львівщині чоловіка забрали з вулиці до ТЦК і СП, але він відмовився від мобілізації: Які наслідки

У Львівській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо доглядав за хворою бабусею. Про це йдеться у вироку Стрийського міськрайонного суду Львівської області передають Патріоти України.

Чоловік заявив, що його "добровільно-примусово" відправили до ТЦК і СП

За даними суду, чоловік 27 травня 2023 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії під час дії воєнного стану. Йому на 29 травня вручили повістку, проте чоловік так і не прийшов до ТЦК і СП.

На суді підозрюваний пояснив, що він 27 травня йшов вулицею, зупинився автомобіль із військовими і його "довільно-примусово" повезли до ТЦК, де він за "15 хвилин пройшов військово-лікарську комісію", яка визнала його придатним до служби в армії. Вже через годину він отримав повістку і повинен був прийти до військкомату, чого не зробив, оскільки його мама хворіє на цукровий діабет, а він доглядає за літньою бабусею. На суді чоловік додав, що він не хоче служити в армії, та просив суворо його не карати.

Суд не врахував каяття чоловіка та ухвалив суворий вирок

Суд під час ухвалення вироку не врахував "щире каяття чоловіка", оскільки вважає, що воно "повинно виражатися в бажанні обвинуваченого виправити наслідки вчиненого та готовність нести покарання".

"Окрім цього, на уточнювальні запитання судді-голови про мотиви відмови обвинуваченого від виконання обов`язку про захист Вітчизни обвинувачений повідомив, що не має наміру йти служити і опікунство щодо матері чи бабусі не оформляв, жодного доказу щодо утримання матері чи бабусі обвинуваченим не надано", - йдеться у матеріалах вироку.

Пояснення суду щодо

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив його до 3 років позбавлення волі.

Вирок суду / © Єдиний державний реєстр судових рішень

Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...