На Львівщині помер зв’язковий УПА (фото)

На 91-му році життя помер колишній зв’язковий Української повстанської армії Василь Хомин. Про це повідомила Бориславська міська рада у Facebook, передають Патріоти України.

"З сумом повідомляємо, що відійшов у вічність Василь Хомин - колишній зв’язковий УПА, член Бориславської станиці ОУН-УПА ім. Нечая та Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича. Як учасник визвольних змагань, який своє життя присвятив боротьбі за свободу України, пан Василь дуже мріяв про перемогу України у цій війні. Саме це бажання він загадував у свій 90-річний ювілей, який відзначив цьогоріч у лютому", – йдеться у повідомленні.

Василь Хомин народився в селі Залокоть у 1934 році. Виховувався у релігійній сім'ї: один його дідусь був дяком у церкві, інший - провізором храму. В одній із книг про Борислав описано яскраві спогади про те, як він ще малим хлопчиком потрапив до повстанців, як спочатку носив їм їжу, а згодом – сидів у засідках.

В міськраді інформують, що парастас за упокій Василя Хомина відбувся у п'ятницю, 7 червня, о 18:00 за адресою: вул. Тустановицька, 138-к. Похорон – у суботу, 8 червня.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...