На Львівщині померла найнижча мати України

У Червонограді у ніч проти 25 вересня померла найнижча мати в країні - 36-річна Марія Українець. Жінка тривалий час боролася з онкологією. Про смерть повідомила керівниця благодійного фонду "Здійснити мрію" Уляна Флишко.

"Марії Українець більше з нами немає. Боже, прийми її душу до себе", - написала Флишко у Facebook.

Марія Українець мала діагноз гіпофізарний нанізм, тобто карликовість. Вона народилася з нормальною вагою – 3,6 кг. Але в підлітковому віці перестала рости.

Жінка мала зріст 96 см та вагу 26 кг. У 2011 році вона народила доньку Вероніку. І стала найнижчою породіллею на території країни. Новонароджена була вдвічі менша за свою матір.

Чоловік Марії мав зріст 1,87 м. Він загинув кілька років тому, в наслідок побиття на вулиці.


В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...