На Львівщині змія вкусила 7-річну дівчинку: Лікарі рятують життя дитині і нагадують правила поводження з такими постраждалими

Під Львовом 7-річна дівчинка опинилася в реанімації через укус змії

У суботу, 5 вересня, вдень 7-річну дівчинку вкусила змія. В результаті нападу плазуна, дитина опинилася в реанімації, куди її доставили близько 15:15 того ж дня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Львівську ОДА.

Отрута увійшла через праве стегно. Через укус дитина опинилася в реанімації. Більше подробиць про стан дівчинки не публікувалося. Відомо, що плазун напав на дитину в с. Красне Турківського району. Зараз потерпіла знаходиться в реанімаційному відділенні Турківської ЦРЛ.

Варто відзначити, що летальні випадки після укусу змії досить рідкісні в Україні. Частіше спостерігаються у дітей і літніх людей, у яких ослаблений імунітет, а також при неправильному наданні першої допомоги й подальшому лікуванні.

Як надавати першу допомогу при укусі змії:

  1. Потерпілого покласти в горизонтальне положення і забезпечити спокій.
  2. Дати випити вкушеному 3-4 таблетки антигістамінного засобу.
  3. Відсмоктувати отруту ротом, одночасно масажуючи укушену зону у напрямку до ранки. Якщо встигнути зробити це в перші 5-7 хвилин, можна видалити до 40% отрути. Кров'янисту рідину, потрібно спльовувати, після чого прополоскати рот розчином марганцевокислого калію (якщо є) або звичайною водою. При наявності ранок в ротовій порожнині, відсмоктувати отруту ротом категорично заборонено.
  4. При появі перших ознак набряків потрібно зупинити висмоктування отрути. Далі проводиться обробка ранок антисептиками. Зеленку і йод краще не використовувати, щоб не ускладнити огляд рани лікарями.
  5. Накласти стерильну пов'язку на область ураження. У міру розвитку набряку, її поступово послаблювати, щоб вона не урізалася в м'які тканини.
  6. Забезпечити спокій пошкодженій частині тіла.
  7. Давати рясне пиття. Воно сприяє нормалізації водно-сольового балансу, виведенню отрути з тканин.

Що категорично заборонено робити:

  • Припікати місце укусу розпеченим у вогні предметами або обробляти випадковими речовинами. Приміром, гасом або бензином.
  • Накладати джгут вище укушеного місця. Він викликає застій крові, омертвіння тканин. Може розвинутися гангрена.
  • Обколювати ранки лікарськими препаратами.
  • Вживати спиртні напої. Вони посилять дію отрути і сповільнять виведення токсинів з організму.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...