На місці стародавнього замку в Британії знайшли наконечники стріл і загадкове поховання (фото)

У Британії на місці замку, який був побудований з дерева в 11 столітті, знайшли кам'яну стіну, наконечники стріл і людські останки. Як пише BBC, історичне місце може бути підвищено в значущості через такі археологічні знахідки, передають Патріоти України.

Цікаво, що в даний момент на цьому місці будують котеджі і будівництво затяглося через пандемію. Поряд з наконечниками стріл і глиняним посудом, який було виготовлено в XII або XIII столітті, група дослідників виявила свідоцтва обгорілих підлог, які можуть бути "маленькими вісниками катастрофічної події", такої як битва або облога.

Також тут знайшли останки семи тіл, які були поховані на цьому місці. Усі рештки відправлені в Даремський університет для подальшого аналізу.

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Усі захворювання розбиті на групи: У Міноборони пояснили, як тепер будуть визначати придатність військовозобов’язаних

понеділок, 6 травень 2024, 14:22

Відповідно нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, передають Патріоти України. Про ...