На МКС знову проблеми з киснем: Скрепні космонавти стурбовані

Збій стався об 11:50 12 грудня.

На Міжнародній космічній станції (МКС), де астронавти NASA вперше виростили редис, в суботу, 12 грудня, стався черговий інцидент в роботі систем життєзабезпечення - там знову відключилася система отримання кисню "Електрон-ВМ", повідомляють Патріоти України.

Про проблему на МКС стало відомо в ході переговорів екіпажу станції із Землею. "Система "Електрон" відключилася через проблеми з тиском кисню, проблем з живленням немає", - повідомив російський космонавт Сергій Рижиков.

За його словами, збій стався о 11:50 12 грудня. Як відомо, система отримання кисню на МКС вже відмовляла раніше - минулого разу збій стався 15 жовтня. За інформацією астронавтів, подібні інциденти на МКС не рідкість, однак на станції є запаси кисню. Зокрема, американський сегмент МКС оснащений власною системою отримання кисню.

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...

Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

вівторок, 7 травень 2024, 18:56

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України. Як йдеться у справі, головний с...