На МКС знову проблеми з російськими компонентами - зламався туалет і задимівся пилосос

На Міжнародній космічній станції (МКС) виявилася серія неполадок. Про це повідомив російський космонавт Анатолій Іванишин фахівцям центру управління польотами, повідомляють Патріоти України з посиланням на РІА Новини.

За його словами, на станції вийшла з ладу система отримання кисню "Електрон-ВМ». Також він поскаржився за задимів пилосос, і що в туалеті загорілася лампочка, що попереджає про неякісні консерванті. Коментуючи останню несправність, фахівець на Землі припустив, що в системі переробки відходів життєдіяльності міг утворитися міхур.
Останнім часом на МКС почастішали випадки позаштатних ситуацій. Так, 11 жовтня в російському сегменті вже ламався туалет, на його лагодження потрібен був день. «Електрон-ВМ» виходив з ладу всього чотири дні тому.
Крім того, космонавти зіткнулися з витоком повітря. Дірку довго не могли виявити, для її пошуку пропонувалися варіанти з ватою і чайними пакетиками. 15 жовтня місце витоку було знайдено, тріщина досягає двох-чотирьох сантиметрів, її заклеїли каптоновою стрічкою.
Зараз на МКС працюють російські космонавти Анатолій Іванишин, Іван Вагнер, Сергій Рижиков і Сергій Кудь-Сверчков, а також астронавти НАСА Крістофер Кессіді і Кетлін Рубінс.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...