На могилі Григорія Чапкіса нарешті встановили пам’ятник, але у написі на монументі припустились помилок (фото, відео)

У Мережі показали, який зараз вигляд має могила народного артиста України та хореографа Григорія Чапкіса. Як відомо, легендарного танцюриста поховали на Байковому кладовищі, нагадують Патріоти України.

На могилі Чапкіса встановили пам’ятник із граніту з портретом танцюриста. На пам’ятнику є напис Танець — це життя, живіть танцюючи. У Stories син Григорія Чапкіса Грег, який проживає в США, розповів, чому тільки через три роки після смерті хореографа вдалося встановити пам’ятник.

Легендарний танцюрист пішов із життя на 92-му році життя 13 червня 2021 року. Поруч із Чапкісом похований міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, який трагічно загинув 18 січня 2023 року в авіакатастрофі в Броварах.

«Вибач, тату, що так довго. Було важко зробити це з іншого кінця світу в країні, яку розриває війна. Деякі з твоїх „друзів“ і колег давали багато порожніх обіцянок, а просто хотіли від нас отримати побільше. Ми з Лілією Чапкіс втратили багато часу через це. Тепер моє серце спокійне», — зазначив Грег Чапкіс в Stories. Дочка знаменитого танцюриста Лілія Чапкіс разом із доньками Вітторією та Анною проживає в Італії.

У тексті на пам’ятнику допущені помилки. Невірно вказані дата народження і дата смерті Григорія Чапкіса. Легендарний суддя Танців з зірками народився 24 лютого (на пам’ятнику 24 квітня), а помер 13 червня 2021 року (на пам’ятнику вказаний липень).


Має своє власне "Сонце": Вчені виявили нову планету, яка в 30 разів важча за Землю

субота, 5 жовтень 2024, 16:06

Астрономи виявили новий світ на відстані 685 світлових років від нас. Ця планета, що отримала назву TOI-5005 b, обертається навколо схожої на Сонце зірки. Про це пише Interesting Engineering, передають Патріоти України. Планета приблизно в шість разів ...

Смерть комбата, чиї солдати "тримали" Вугледар: У бригаді вперше прокоментували трагедію, відреагувавши на чутки про самогубство

субота, 5 жовтень 2024, 15:54

У 123 бригаді тероборони ЗСУ вперше прокоментували загибель командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба. На сторінці бригади в Фейсбук повідомили, що всі обставини наразі з’ясовуються, проводиться службове розслідування, передають Патріоти України. ...