На Миколаївщині віцемера затримали через розкрадання на закупівлі оборонних товарів (фото)

Першого заступника голови міста Вознесенська Миколаївської області підозрюють у розкраданні бюджетних грошей, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони у прифронтових районах Миколаївщини. Про затримання чиновника у четвер, 4 травня, повідомили у пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Як встановлено слідством, віцемер залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду.

Фігурантів справи підозрюють в тому, що вони вивели “у тінь” бюджетні кошти під час публічних закупівель оборонної продукції, завдавши державі збитків на майже 1 млн грн.

Під час проведених обшуків співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, документи та чорнові записи із доказами незаконних дій, а також кошти на суму понад 1 млн у гривневому еквіваленті.

“На підставі зібраних доказів першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах). Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу”, - йдеться у повідомленні.

Санкцією статті ККУ, яка інкримінується затриманим, передбачено до 12 років ув’язнення.

Оце так "миролюбні створіння"! Група косаток потопила 15-метрову яхту біля Марокко

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:30

Хоча косатки зазвичай миролюбні, за останні роки фіксували численні випадки, коли ці створення атакували судна. Цього тижня невідома кількість косаток потопила вітрильну яхту в водах Марокко в Гібралтарській протоці. За даними морської рятувальної служ...

Хотів подарувати свої борги за Приват державі: Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з НБУ. КАС скасував рішення суду першої інстанції

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:15

Ексакціонер ПриватБанку Ігор Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з Нацбанком - Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та закрив провадження у справі за позовом Коломойського. . Про це повідомляє прессл...