На нього рівнялись: Помер відомий український фотограф, який знімав евакуацію після вибуху на ЧАЕС

Відомий український фотограф, художник і викладач Віктор Марущенко помер у віці 74 років. У вересні 2020 року стало відомо, що він хворий і потребує дорогого лікування. Сумною новиною в Facebook поділився куратор Ярослав Солоп, передають Патріоти України.

"Не стало Віктор Марущенко. Велика втрата для України. Спасибі всім небайдужим, хто долучився до збору коштів на його лікування. Глибокі співчуття рідним", - написав він. Причина смерті фотографа не уточнюється.

Віктор Марущенко почав фотографувати в середині 70-х, в його об'єктив потрапляли відомі актори, музиканти, художники, а також знакові для української історії події, включаючи евакуацію населення після аварії на ЧАЕС, Революцію на граніті і народження Незалежності. Персональні та групові виставки Марущенко проходили в Україні і Європі, він створив власну школу фотографії, випускниками якої стали понад 1500 осіб.


ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...