На Одещині чоловік прикріпив на даху п’ятикутну зірку, але покарання не забарилося

В Одеській області за публічне використання радянської символіки судитимуть чоловіка. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі, передають Патріоти України.

За інформацією Головного управління Національної поліції в Одеській області, у Рені під час патрулювання міста правоохоронці побачили на антені, розміщеній на даху будинку, металеву емблему із зображенням серпа, молота та п’ятикутної зірки. Під час проведення обшуку в маєтку 40-річного місцевого жителя поліцейські вилучили заборонений символ.

Фігуранту повідомили про підозру за частиною 1 статті 436-1 "Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів" Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує п'ять років позбавлення волі.

Чи потрібна довідка про несудимість для взяття на військовий облік чи оновлення даних - пояснення МВС

субота, 18 травень 2024, 3:25

У мережі поширили інформацію, що для взяття на військовий облік чи оновлення даних нібито потрібна довідка про несудимість. Міністерство внутрішніх справ це спростувало. Пояснення опублікувала пресслужба МВС. "Наголошуємо, що довідка (витяг) про відсут...

Спеціалісти вперше відтворили обличчя найбагатшого та наймогутнішого з найдавніших царів відомих історикам

субота, 18 травень 2024, 2:35

За цього фараона Єгипет досяг небаченої до того величі і процвітання ґ та першого піку своєї могутності. Науковці відтворили обличчя діда Тутанхамона Аменхотепа ІІІ, що стало першим за останні 3400 років відтворенням справжньої зовнішності культової п...