На Одещині дівчинка отримала у школі подвійний перелом руки - допомогу надавали холодною рибою

Новозарицькій школі Одеської області 6-класниця на уроці фізкультури зламала руку у двох місцях. Батькам про травму дівчинки не повідомили, передають Патріоти України.

Крім того, їй не надали медичної допомоги – натомість до руки приклали холодну рибу. Жодних вибачень за свої дії ні вчителька, ні адміністрація не принесли.

Рідні намагаються притягнути співробітників школи до відповідальності, але поки що безрезультатно. Про це OBOZREVATEL розповіла старша сестра постраждалої школярки Галина Сябровська.

Що сталося

Як нам розповіла Галина Сябровська, вони мешкають у селі Новозаріцьке, це Захарівська громада Одеської області. Її сестрі Лізі 11 років, вона навчається у 6 класі сільської школи.

У четвер, 16 грудня, у дівчинки був урок фізкультури. За словами Лізи, вчителька сказала їй стрибати через "козла", навіть не провівши розминку. Дівчинка стрибнула двічі й сказала, що більше не може. Але вчителька наполягла, що треба ще. Сама вона в цей час стояла осторонь дівчаток з 7 класу – у 6 класі, крім Лізи, навчається ще один хлопчик, тому їх клас приєднують до 5-го або 7-го (загалом у школі 45 учнів і вихованців садочка).

"Сестра навіть не перестрибнула, тому що ліва рука перекрутилася. Вона відчула сильний біль, а потім все оніміло. Вона заплакала, вчителька подивилася і посміхнулася", – переказує Галина слова сестри.

Потім дівчинка вийшла до коридору і там стояла плакала. Її помітила вихователька дитсадка, запитала, що сталося. Вона забрала Лізу до себе та перемотала руку рушником. Потім прийшла вчителька фізкультури, покликала ученицю з собою і приклала до її руки холодну рибу, яку взяла у кухаря. Сказала Лізі не плакати і що все буде гаразд.

Лікаря школярки не викликали, до лікарні не відвезли та з її батьками не зв'язалися. "Ліза ще довго ходила плакала і відпросилася додому", – каже Галина Сябровська.

Дівчинка прийшла зі школи десь об 11 ранку. Мати була в полі з телефоном і додому прийшла близько 13:00. Дочка була заплакана, розповіла, що впала з "козла" і що хворіла рука.

"Сказала, що біль пройшов, а це рука вже просто оніміла. Мама перепитала – точно пройшла? Точно... У суботу рука трошки опухла, у неділю посинів великий палець ", – розповідає старша сестра.

"Бігає на перервах, як корова"

Коли мама зрозуміла, наскільки серйозну травму зазнала донька, написала скаргу на ім'я голови Захарівської громади Олексія Осійчука та викликала поліцію. Правоохоронці з відділу поліції Захарівки все записали, допомогли скласти заяву і сказали, що шкільними справами займається інспектор ювенальної превенції Ірини Тодоренко.

У школі не визнають, що щось зробили не так. Вчителька фізкультури заявила мамі Лізи, що вона "не несе відповідальності за дрібні травми, беріть довідку і звільняйте її від мого уроку".

"Директорка сказала: "А коли вона бігає на перервах, як корова, ніхто цього не бачить, нічого вона собі так не ламає", – передала Галина Сябровська слова директорки школи Ганни Рангу.

За словами жінки, поки сестра вдома з переломом, окрім класного керівника та ще однієї вчительки, ніхто зі співробітників школи не поцікавився її справами, повноцінне дистанційне навчання для неї не організували. Тим більше кінець року, тому вона не написала контрольні.

"Все, дівчинку викреслили з життя школи... На дистанційному навчанні, окрім двох вчительок, які постійно були з дівчинкою на зв'язку, ніхто, включно з директором, яка теж є викладачем, жодних завдань Лізі не давав", – зазначила Галина.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...