На Одещині хворий на коронавірус депутат відправив на обсервацію десятки українців

Депутат нещодавно повернувся з-за кордону і був на сесії 17 березня, а незабаром звернувся до медиків.

30 березня мер Южного Володимир Новацький повідомив про те, що в місті є хворий на коронавірус, повідомляють Патріоти України.

За словами мера, хворий з урахуванням всіх заходів безпеки знаходиться в інфекційній лікарні Одеси. Це перший лабораторно підтверджений випадок зараження COVID-19 в місті Южному (неподалік від Одеси). Тут розташовуються відомі за межами України промислові підприємства. Зокрема, найбільший морський торговий порт і припортовий завод (ОПЗ).

«Всі контактні особи - ізольовані. Ще раз наполегливо звертаюся до жителів міста: строго дотримуйтеся режиму карантину!» - зазначив градоначальник.
Як стало відомо місцевим журналістам, мова йде про 45-річного депутата міської ради. Він нещодавно повернувся з-за кордону і був на сесії 17 березня, а незабаром звернувся до медиків. Число осіб, з якими він контактував, - 37.
Інформацію про діагностовану хворобу підтвердив і глава Одеської обладміністрації Максим Куций. «Він дистанційно звернувся до сімейного лікаря і тільки пізніше, коли стан погіршився, був госпіталізований», - написав губернатор на своїй сторінці в Facebook.
Це дев'ятий лабораторно підтверджений випадок захворювання коронавірусом в одеському регіоні. Семеро хворих повернулися на батьківщину з інших країн, одна жінка взагалі не покидала територію регіону. У боксованому відділенні Одеської міської клінічної інфекційної лікарні перебувають 38 осіб, у яких підозрюють COVID-19.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...