На Одещині немовля, що ледве навчилося стояти на ногах, впало у вигрібну яму. Лікарі доклали всіх зусиль для порятунку дитинки

На Одещині лікарі врятували 11-місячного хлопчика, який впав у вигрібну яму. Про це 6 липня повідомив Департамент охорони здоров'я Одеської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що інцидент трапився 1 липня у місті Біляївка. Дитина провалилася у вигрібну яму, поки мати поралася у дворі. Скільки часу хлопчик перебував у ямі - невідомо.

Знайшовши сина, жінка викликала бригаду швидкої медичної допомоги, яка терміново доправила постраждалого до місцевої лікарні, де його під'єднали до апарату ШВЛ.

Зважаючи на важкість стану, малюка оперативно перевезли до відділення анестезіології та інтенсивної терапії Одеської обласної дитячої клінічної лікарні. Там у дитини діагностували "стан після утоплення" з порушенням свідомості, неефективністю дихання та ціанозом.

Хлопчик кілька днів перебував на апараті штучної вентиляції легень.

"На момент госпіталізації стан дитини був дуже важким. Але за час лікування хлопчику стало краще. На сьогодні він активний, перебуває у палаті разом зі своєю матір’ю під постійним контролем медиків. Продовжує симптоматичне лікування", - наголосили у ОДА.

3,5-метровий екземляр птерозавтра науковці прозвали "Дракула": Знайдено найбільшу наразі істоту, котра коли-небудь літала над Землею (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 23:55

Назва цього монстра виникла не лише через його страшенний вигляд та кровожерні звички. Символічно, що скам'янілості птерозавтра були знайдені у Трансільванії. Дослідники виявили скам'янілі стародавні останки, і вони можуть належати найбільшій тварині, ...

Ford запускає у продаж свій найбільший позашляховик (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 23:25

У США дебютував новий Ford Expedition п’ятої генерації. Великий рамний позашляховик змінив покоління услід за преміальним побратимом Lincoln Navigator і вийде на ринок із 24 жовтня за ціною від $61700. Про нього розповіли на офіційному сайті Ford, інфо...