На Одещині поліція приїхала на сімейну сварку, а знайшла... гранатомет, порох і наркотики

На Одещині копи приїхали на виклик про сімейну сварку та знайшли у дебошира протитанковий гранатомет, інформують Патріоти України.

Як повідомили в регіональному главку Національної поліції в Одеській області, подія сталася в Любашівській громаді Подільського району. "20 травня близько опівночі на спецлінію "102" зателефонувала місцева жителька і попросила поліцейських про допомогу в угамуванні нетверезого родича. Співробітникам поліції, що прибули за викликом, заявниця повідомила, що нібито бачила у чоловіка зброю, і вказала на місце схову", - розповіли в управлінні.

У дворі, біля однієї з господарських будівель, на землі поліцейські побачили ручний протитанковий гранатомет. Тому одразу викликали слідчо-оперативну групу та фахівці вибухотехнічної служби. Під час обшуку в маєтку, крім гранатомета, знайшли 400 грамів артилерійського пороху, сімнадцять набоїв до вогнепальної нарізної зброї калібру 5,45 мм та наркотики.

Сам дебошир пояснив, що канабіс йому був потрібен для власних потреб, а походження зброї наразі встановлюється. Зброя та боєприпаси направили на експертне дослідження. Чоловіку вже повідомили про підозру по факту незаконного придбання та зберігання зброї (ч. 1 ст. 263 ККУ). Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Рішення за фактом зберігання фігурантом наркотичних засобів буде прийняте після отримання результатів експертизи.

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...