На Одещині спіймали головного кримінального авторитета Чорноморська (фото)

В Одеській області правоохоронці затримали кримінального авторитета, якому було доручено "наглядати" за містом Чорноморськ - одним з найбільших портів України, повідомляють Патріоти України.

"Після арешту попередника всю повноту неформальної кримінальної влади на території міста взяв на себе 31-річний місцевий житель, за плечима якого низка тяжких злочинів, зокрема замах на вбивство та спричинення тілесних ушкоджень", - розповіли в Одеському районному управлінні поліції №2.

Як встановили правоохоронці, молодик, маючи підтримку представників вищої ланки кримінальної ієрархії, координував та проводив злочинну діяльність у своєму місті й утримував так званий "злодійський общак". Туди збиралися гроші, здобуті під час пограбувань, розбійних нападів, крадіжок та іншими злочинними методами.

Детективи Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативної підтримки співробітників Служби безпеки України та процесуального керівництва обласної прокуратури довели, що "наглядач" за Чорноморськом залучив чотирьох підпорядкованих йому осіб, щоб "вибити" 5500 доларів США уявного боргу з жителя Одеси. "Спільники схопили чоловіка біля його дому, заштовхали в автомобіль і утримували в неволі під тиском фізичного насильства. А зрозумівши, що більше ніж 5000 гривень та 100 доларів, які були при жертві, вони не отримають, відібрали, що було, і поїхали", - зазначили в поліції.

Фото Національної поліціїСправи посланців уже розглядаються в суді, а їхньому лідеру вчора оголосили підозру в умисному поширенні в суспільстві злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України), організації незаконного позбавлення волі, вчиненого з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 ККУ) та організації пограбування, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 186 ККУ).

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Управлінні СБУ в Одеській області уточнили, що затриманий - так званий "положенець" (повноважний представник - УНІАН) від "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли Батумський". Він отримав свій статус приблизно у травні торік.

За оперативною інформацією, цей кримінальник планував створити злочинну організацію з розгалуженими осередками на території регіону. Мав намір контролювати через своїх подільників місцевий криміналітет, підбурював до скоєння нових злочинів, зокрема грабежів, викрадення людей, вимагання із застосуванням насильства і погроз фізичної розправи.


Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...